6 Eylül 2012 Perşembe

Beyoğlu Rapsodisi - Ahmet Ümit

  

  Hepimiz biliyoruz ki; kitap seçmek, kitap okumaktan çok daha zahmetli bir iştir. Özellikle de son zamanlarda...
  Çoğumuz kitap alırken birilerinin tavsiyelerini dikkate alırız.Çünkü,saçma sapan bir kitap alıp boşuna zaman kaybetmek istemeyiz.Ben kesinlikle ''ne bulursan oku'' düşüncesinden yana değilim. Sevmeyeceğimiz şeyleri okumak hem bizi kitap okumaktan soğutur hem de zamanımızı boşuna harcamış oluruz. Sonunu merak ettiğimiz için kitabı bitirmeye çalışırkenki eziyet de cabası...

  En garanti yöntem ise daha önceden okuduğumuz yazarlarla yola devam etmektir. :) Bazen kitap almak için sevdiğim yazarların kitap çıkarmasını beklediğim bile olur. İşte bu yazarlardan biri de pek tabi ki Ahmet Ümit. Bu yazımda kendisinin en sevdiğim kitaplarından olan Beyoğlu Rapsodisi'nden bahsetmek istiyorum.Eski bir kitap olmasına rağmen,bitirdiğimde elimde kitapla öylece kalakaldığımı çok iyi hatırlıyorum ve okumayan kalmasın diyorum. 
  
  Öncelikle şunu söylemeliyim ki,yazının devamında, uzun uzadıya kitap özeti bekliyorsanız sizi hayal kırıklığına uğratacağım. :) Zira çok fazla ayrıntı verip de, kitabın tadını kaçırmak istemem. 

   Kitabın en sevdiğim özelliği akıcı olması. Baştan sona hiç sıkılmadan ve merakınızı kaybetmeden okuyabilirsiniz, son sayfaya kadar sonunu merak ettiren nadir kitaplardan biri.Baştan itibaren kendimizi mükemmel bir kurgunun içinde buluyoruz. 3 arkadaşın sıradan gibi görünen ve aslında hiçte sıradan olmayan hikayesi bu. Bol bol Beyoğlu tasvirleriyle dolu. Birbirinden çok farklı ama çocukluktan beri arkadaş olan bu 3 adam,sanki hep dost kalacaklarmış gibi geliyor başta... Araya giren sırlar,cinayetler,belki de bir kadın, bu kusursuz gibi görünen dostluğu bambaşka bir boyuta taşıyor. İçlerinden birinin dünyada bir iz bırakma ya da ölümsüzlük hırsıyla, cinayetler hayatlarının bir parçası haline geliyor. Bir süre sonra anlıyoruz ki aslında her zaman hayatlarının bir parçası olarak duruyormuş... Ve tabi katil olmadığından en çok emin olduğumuz kişi bilin bakalım kimmiş?

Keyifli okumalar :)


0 yorum:

Yorum Gönder


Free Blog Templates